Tomatenappelsoep met kaas-eimengeling

4
(20) 45
  • 150 g gemalen Passendale Prelude
  • 2 kg tomaten
  • 4 appelen (niet te zuur)
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teentje knoflook
  • el olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • verse oregano

Was de tomaten en appelen en snijd ze in kleine blokjes.
Snipper de ui en snijd de bleekselderij in dunne reepjes.
Fruit deze even aan samen met het fijngesnipperde knoflookteentje.
Blus het geheel af met 1 l kokend groentebouillon en voeg de tomaten, tomatenpuree en de appelen toe.
Laat nog zo'n 20 min. sudderen.

Mix de soep fijn en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Maak van de eieren en de geraspte kaas een mengsel, giet dit in één keer bij de soep en blijf goed kloppen.

Schenk nu de soep in kommen en voeg nog wat gemalen kaas en oregano toe.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.