Ingrediënten
- 150 g gemalen Passendale Prelude
- 2 kg tomaten
- 4 appelen (niet te zuur)
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 teentje knoflook
- el olijfolie
- 1 l groentebouillon
- 1 el tomatenpuree
- peper en zout
- 2 eieren
- verse oregano
Recept
Was de tomaten en appelen en snijd ze in kleine blokjes.
Snipper de ui en snijd de bleekselderij in dunne reepjes.
Fruit deze even aan samen met het fijngesnipperde knoflookteentje.
Blus het geheel af met 1 l kokend groentebouillon en voeg de tomaten, tomatenpuree en de appelen toe. Laat nog zo'n 20 min. sudderen.
Mix de soep fijn en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Maak van de eieren en de geraspte kaas een mengsel, giet dit in één keer bij de soep en blijf goed kloppen.
Schenk nu de soep in kommen en voeg nog wat gemalen kaas en oregano toe.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.