Tomatenappelsoep met kaas-eimengeling

Soupe
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 45

Ingrediënten

  • 150 g gemalen Passendale Prelude
  • 2 kg tomaten
  • 4 appelen (niet te zuur)
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teentje knoflook
  • el olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • verse oregano

Recept

Was de tomaten en appelen en snijd ze in kleine blokjes.
Snipper de ui en snijd de bleekselderij in dunne reepjes.
Fruit deze even aan samen met het fijngesnipperde knoflookteentje.
Blus het geheel af met 1 l kokend groentebouillon en voeg de tomaten, tomatenpuree en de appelen toe.
Laat nog zo'n 20 min. sudderen.

Mix de soep fijn en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Maak van de eieren en de geraspte kaas een mengsel, giet dit in één keer bij de soep en blijf goed kloppen.

Schenk nu de soep in kommen en voeg nog wat gemalen kaas en oregano toe.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.