Start to cook

Tomaat uit de oven, gevuld met gekookte ham, spinazie en knoflook

Hoofdgerecht
Toppers met tomaat
4
30
  • 3 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (100 g)
  • 8 flinke, rijpe tomaten
  • 4 sneden wit brood (zonder korst)
  • 1 dl room
  • 1 ui
  • 65 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 10 blaadjes basilicum
  • ¼ bussel peterselie
  • 0,5 dl olijfolie

Snijd het kopje van de tomaten en verwijder zoveel mogelijk de pulp.

Laat het brood in de room weken.

Was de spinazie, laat goed uitdruipen en stoof kort aan in de helft van de olijfolie en hak grof. Snijd de ui fijn en stoof aan in de resterende olijfolie.

Hak de ham en de knoflook fijn, voeg beiden bij de ui en laat alles kort meestoven.

Hak de kruiden fijn en voeg ze samen met de spinazie, het ei, de kaas en het broodkruim bij het mengsel van ham.

Lepel de vulling in de tomaten en zet ze gedurende 10 minuten op 180°C in de oven.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.