Start to cook

Tomaat uit de oven, gevuld met aardappel, kalfsgehakt en paprika

4
40

Je hebt zin in een gevulde tomaat met gehakt? Deze tomaat uit de oven, gevuld met kalfsgehakt, aardappel- en paprikablokjes zal zeker in de smaak vallen!

  • 1 grote, bloemige aardappel
  • 8 middelgrote tomaten (Coeur de boeuf)
  • 300 g kalfsgehakt
  • 2 kleine uien
  • 2 rode paprika's
  • 5 dl tomatensaus
  • 2 bolletjes mozzarella (250 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tijmblaadjes
  • peper en zout

Snijd de geschilde aardappel in blokjes van ongeveer 1 cm en blancheer in licht gezouten water.

Snijd de paprika in blokjes. Hak de ui en de knoflook fijn.

Bak het gehakt in de olijfolie, voeg na enkele minuten de paprikablokjes, knoflook, tijm en ui toe en laat enkele minuten meebakken.

Breng op smaak met peper en zout, voeg de tomatensaus toe en laat inkoken. 

Snijd het deksel van de tomaten en lepel ze zo leeg mogelijk.

Vul met de saus en dek af met een plakje mozzarella. Zet het deksel er bovenop.

Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.

Patatti incognito_logo.jpg

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.