Tom Ka kai-soep met rolletjes gemarineerde rode poon met frisse groentjes

4
  • 4 rode ponen, gefileerd zonder vel
  • visafval
  • 200 g kippenbouillon
  • 200 g kokosmelk
  • 2 sjalotjes
  • 1 stengel citroengras
  • 4 blaadjes limoenblad (of limoenschil)
  • 1 eetlepel groen Thaise curry
  • 2 eetlepels korianderblaadjes
  • 1 eetlepel platte peterselie
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 4 blaadjes munt
  • 3 avocado’s
  • een beetje spinazie
  • 2 citroenen
  • limoensap
  • dragon
  • olijfolie
  • sojasaus
  • scheutje room
  • peper en zout
     

Snijd met een scherp mes de poonfilets in fijne plakjes.
Kruid met peper en zout, olijfolie en citroensap. Marineer de julienne van prei en wortel met limoensap, olijfolie, een paar druppels soja, fijngesneden koriander en munt.
Verdeel de groentjes over de fijne plakjes rode poon.
Rol deze dan strak op.

Stoof de sjalot aan met het visafval (graten, kop zonder kieuwen en ogen, goed gewassen).
Voeg de fijngesneden limoenblaadjes, citroengras en Thaise curry toe en bevochtig met kippenbouillon en kokosmelk.
Laat trekken onder deksel.
Werk af met peterselie en dragon.

Cutter de geschilde avocado’s samen met een scheutje room, koriander, sap van een hele citroen en een beetje spinazie (voor de kleur), tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
 

Schik de rolletjes rode poon op een diep bord.
Spuit enkele dotjes avocadocrème ertussen.
Serveer dan de soep in het midden van het gerecht.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.