Toastjes van 10-granenbrood met erwtjestapenade en omelet

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 1 dikke snede 10-granenbrood
  • 150 g doperwtjes
  • sap en zeste van 1/2 citroen
  • verse munt, fijngehakt
  • 2 eieren
  • bakboter
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snijd de 10-granenboterham in 8 stukjes en bak goudbruin in 1 el olijfolie. Laat afkoelen op keukenpapier.

Kook ondertussen de erwtjes gaar, spoel ze onder stromend water en laat goed uitlekken. Voeg de erwtjes samen met het sap en de zeste van een halve citroen, 2 el olijfolie en de verse munt in de mixer en mix fijn totdat je een tapenade bekomt.

Kluts de eieren, voeg peper en zout toe en bak een omelet. Rol de omelet op en laat even afkoelen. Snijd ze dan in dunne reepjes.

Besmeer de 10-granen toastjes met erwtjestapenade en leg er een rolletje ei op. Werk af met een stukje tomaat.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.