Toast zalm met gin-tonic

Partner

Claudia Allemeersch

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Ingrediënten

Voor het hapje:

  • 2 el zure room
  • 1 lente-ui
  • 1 bosje bieslook
  • snuifje cayennepeper
  • 1 sjalot
  • 1/2 komkommer
  • zout
  • 4 dikke sneden melkbrood, korst eraf gesneden
  • zalmhaasje van 200 g

Voor de gin-tonic:

Per glas:

  • 1/3 Filliers Gin
  • 2/3 tonic naar keuze
  • 10 granaatappelpitjes
  • 4 gedroogde jeneverbessen
  • 1 takje oregano
  • 5 ijsblokjes

Recept

Voor het hapje

Hak de zalm fijn. Maak de lente-ui schoon en versnipper. Snijd de bieslook fijn.

Schil de komkommer, verwijder de kern en snijd in kleine blokjes. Pel de sjalot en versnipper.

Rooster de sneden brood in de oven (200°C – enkele minuten, blijf erbij!).

Meng de zalm met de zure room, de lente-ui, de bieslook, de komkommer en de sjalot.  Kruid af met zout (pas op, de vis is ook al gezouten) en cayennepeper.

Strijk de tartaar op de toastjes van melkbrood.

Voor de gin-tonic

Doe de ijsblokken in een glas met de jeneverbessen, granaatappelpitjes en de oregano. Vervolgens de gin en de gekoelde tonic. Serveer.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.