Toast zalm met gin-tonic

Claudia Allemeersch
4

Voor het hapje:

  • 2 el zure room
  • 1 lente-ui
  • 1 bosje bieslook
  • snuifje cayennepeper
  • 1 sjalot
  • 1/2 komkommer
  • zout
  • 4 dikke sneden melkbrood, korst eraf gesneden
  • zalmhaasje van 200 g

Voor de gin-tonic:

Per glas:

  • 1/3 Filliers Gin
  • 2/3 tonic naar keuze
  • 10 granaatappelpitjes
  • 4 gedroogde jeneverbessen
  • 1 takje oregano
  • 5 ijsblokjes

Voor het hapje:

Hak de zalm fijn. Maak de lente-ui schoon en versnipper. Snijd de bieslook fijn.

Schil de komkommer, verwijder de kern en snijd in kleine blokjes. Pel de sjalot en versnipper.

Rooster de sneden brood in de oven (200°C – enkele minuten, blijf erbij!).

Meng de zalm met de zure room, de lente-ui, de bieslook, de komkommer en de sjalot.  Kruid af met zout (pas op, de vis is ook al gezouten) en cayennepeper.

Strijk de tartaar op de toastjes van melkbrood.

Voor de gin-tonic:

Doe de ijsblokken in een glas met de jeneverbessen, granaatappelpitjes en de oregano.  Vervolgens de gin en de gekoelde tonic.

Serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.