Toast van zuurdesem met zeeduivel op de barbecue

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Surf & turf? Dat is vlees en vis in één gerecht. Het is een gewaagde mix, maar ohzo lekker als je alle ingrediënten samenvoegt. De subtiele smaak van de zeeduivel vormt de perfecte match met de zoute, rauwe ham en de pittige oude kaas.

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden zuurdesembrood
  • 100 g gerookte Meesterlyck-ham (sneetjes)
  • 500 g zeeduivelfilet
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 1 kl rasp van limoen
  • 300 g volle platte kaas
  • 50 g geraspte oude kaas
  • 100 g rucola
  • peper en zout

Recept

Snijd de zeeduivel in vier gelijke langwerpige stukken. Kruid ze met peper en zout.

Wikkel elk stuk in de rauwe ham. Zet koel weg

Verhit de olijfolie en fruit er de knoflook in. Voeg de peterselie toe en roerbak even mee. Doe alles in een kleine blender (of gebruik een staafmixer) en mix fijn. Voeg de platte kaas en de oude kaas toe en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.

Breng de barbecue of grillpan op temperatuur. Borstel de stukken vis in met olijfolie en leg op de grill.

Rooster ook het zuurdesembrood even.

Snijd de zeeduivel in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Smeer de kruidenpasta op het brood en leg er de blokjes zeeduivel op, werk af met olijfolie en de rucola.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.