Toast met zuurdesembrood

4

Was en droog de spinazie.
Stoof aan in wat boter en breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Laat goed uitlekken.

Snijd de zalm in dunne plakken en breng op smaak met peper en zout.
Rooster licht het brood en beleg het dan trapsgewijs met de spinazie, de Passendale Classic en de zalm.
Plaats het geheel in de oven van 180°C voor een 7-tal min.

Pel de tomaten, snijd ze in 4 en verwijder de pitjes.
Stoof de versnipperde sjalotjes aan, bevochtig met de pitjes van de tomaat en voeg er een takje citroentijm aan toe.
Laat het geheel inkoken tot al het vocht verdwenen is en pureer dan deze brij.
Passeer door een zeef en voeg er het in blokjes gesneden tomatenvlees aan toe.
Breng even aan de kook en werk af met een scheutje olijfolie.

Breng de slamengeling op smaak met olijfolie, peper en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.