Toast met vijgencompote en Pas de Bleu-kaas

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 20

Ingrediënten

  • 1 stuk Pas de Bleu-kaas of een andere blauwgeaderde kaas
  • 4 sneetjes donker rozijnenbrood
  • 6 verse vijgen
  • 4 el vloeibare honing
  • 1/2 flesje kriekbier
  • 1 kaneelpijpje
  • ½ vanillestok
  • enkele walnoten

Recept

Pel de vijgen en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe ze in een warme pan met antiaanbaklaag en lepel er de honing overheen. 

Snijd de vanillestok overlangs door en doe die er met de kaneel bij. Als de vruchten mooi gekarameliseerd zijn, mag ook het bier erbij. Laat de vijgen volledig loskoken.

Giet de compote in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat vervolgens goed doorkoelen in de koelkast.

Toast het brood, snijd de kaas in plakjes en hak de noten.

Lepel wat vijgencompote op de toast, leg er kaas op en strooi er noten overheen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.