Toast met vijgencompote en Pas de Bleu-kaas

4
  • 1 stuk Pas de Bleu-kaas of een andere blauwgeaderde kaas
  • 4 sneetjes donker rozijnenbrood
  • 6 verse vijgen
  • 4 el vloeibare honing
  • 1/2 flesje kriekbier
  • 1 kaneelpijpje
  • ½ vanillestok
  • enkele walnoten

Pel de vijgen en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe ze in een warme pan met antiaanbaklaag en lepel er de honing overheen. Snijd de vanillestok overlangs door en doe die er met de kaneel bij. Als de vruchten mooi gekarameliseerd zijn, mag ook het bier erbij. Laat de vijgen volledig loskoken.

Giet de compote in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat vervolgens goed doorkoelen in de koelkast.

Toast het brood, snijd de kaas in plakjes en hak de noten.

Lepel wat vijgencompote op de toast, leg er kaas op en strooi er noten overheen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.