Tiramisu van yoghurt, brood en vers fruit

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 20

Ingrediënten

  • 4 sneetjes wit brood
  • 2,5 dl magere yoghurt
  • 500 g aardbeien
  • 10 blauwe druiven
  • 10 witte druiven
  • 1 appel
  • 1 perzik
  • 1 kiwi
  • het sap van 1 appelsien
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1 scheutje grand marnier
  • 2 el kristalsuiker
     

Recept

Neem 4 glaasjes. Steek met 1 van de glaasjes 12 rondjes uit het brood.

Was de druiven en halveer ze.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine blokjes.

Was de appel en de perzik en snijd ze ook in blokjes.

Schil de kiwi en snijd hem in kleine stukjes.

Doe al het fruit in een schaal en giet er het citroensap, 1 el suiker en de grand marnier over.

Meng alles goed en laat minstens 15 minuten afkoelen in de ijskast.

Meng de rest van de suiker onder de yoghurt.

Wentel de broodrondjes in het appelsiensap en leg 1 rondje in elk glaasje.

Doe er een laagje fruit bovenop en vervolgens een laagje yoghurt. Herhaal deze handeling tot alle ingrediënten op zijn.

Smakelijk!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.