Tiramisu met frambozen en witte chocolade

4
40

Dit is een heerlijke variant op een klassieke tiramisu. De basis is mascarpone, maar er komt witte chocolade en frambozensiroop bij. Het is een dessert dat iedereen lust en dat bovendien gemakkelijk om te maken is.

  • 200 g witte chocolade
  • een scheutje room
  • 2 eieren
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 dl frambozensiroop + extra
  • 500 g mascarpone
  • een scheutje kirsch
  • 300 g lange vingers (boudoirkoekjes)
  • 300 g frambozen

Voor de afwerking:

  • 50 g witte chocolade

Breek de chocolade in stukken in een kom.
Breng water aan de kook in een kookpot waarop de kom past. Smelt de chocolade au bain marie. Doe er een scheutje room bij.

Splits de eieren. Houd het eiwit apart.
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Voeg er een klein beetje frambozensiroop aan toe.
Doe de gesmolten chocolade bij de ruban.
Roer de mascarpone door het mengsel.

Klop het eiwit stijf. Spatel het door de mousse.

Doe de frambozensiroop en de kirsch in een kom.
Doop de lange vingers kort in de vloeistof. Bedek de bodem van een grote schaal ermee.

Halveer een deel van de frambozen en verdeel ze over de lange vingers.
Schep er een laagje van de mousse over.
Ga verder met een laag koekjes, een laagje frambozen en een laagje mousse.

Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.

Rasp de witte chocolade over de tiramisu en werk af met wat frambozen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.