Tiramisu

Broodje kaas
4
30
  • 3 eetlepel witte suiker
  • 3 eieren
  • 500 gram mascarpone
  • ½ liter koude decafeïne koffie
  • lange vingers (lange koekjes met suiker op)
  • cacaopoeder
  • 200 gram schilfers van melkchocolade
Als je niet houdt van de smaak van koffie, kan je de koffie vervangen door chocolademelk. Dompel daar dan je lange vingers in.

Scheid de eieren.
Meng de drie eierdooiers met de suiker in een mengkom. Voeg de mascarpone toe.

Klop in een andere mengkom het eiwit stijf.
Meng voorzichtig het eiwit met de eierdooiers en de mascarpone.

Dompel de lange vingers in de koffie en leg ze in een platte ovenschaal naast elkaar.
Giet hier de helft van het mascarponemengsel over en strooi er cacaopoeder en chocoladeschilfers over.
Leg de tweede laag koekjes erop en giet er opnieuw het mascarponemengsel over.

Bestrooi met cacaopoeder en chocoladeschilfers.

Laat de tiramisu minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.