Thaise soep met spitskool en maïs

4
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 1/2 spitskool
  • 1 klein blikje maïs
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 2 l groentebouillon
  • 1 stengeltje citroengras
  • verse koriander
  • peper en zout  

Pel de ui en snij ze in fijne ringen.
Schil en was de wortelen en rasp ze grof.
Was de spitskool en schaaf ze in fijne reepjes.
Spoel de maïs en laat uitlekken.

Verwarm de olie in een kookpot en stoof er de ui in.
Voeg de wortelen en de spitskool toe en laat beetgaar stoven.
Voeg de bouillon toe.
Snij het citroengras overlangs in tweeën en voeg toe.
Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.

Haal het citroengras uit de soep.
Voeg op het einde van de kooktijd de maïs toe en laat even doorverwarmen.

Breng op smaak met peper en zout en garneer met de verse korianderblaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.