Thaïse soep met gehaktballetjes

4

Voor de soep

  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 pakje doorschijnende rijstnoedels
  • 1 klein rood chilipepertje
  • 1 bosje koriander
  • 1 paksoi (of spinazie)
  • 200 g shiitake
  • 1 busseltje lente-uitjes
  • sojasaus
  • enkele druppels Thaïse vissaus

Voor de balletjes

  • 500 g varkensgehakt
  • 1 bosje koriander
  • 1 eetlepel vers broodkruim
  • 1 eidooier
  • 1/2 klein rood chilipepertje
  • 1 teentje knoflook
  • sojasaus naar smaak
     

Voor de balletjes

Snipper het chilipepertje, de knoflook en de koriander fijn.
Vermeng met de overige ingrediënten.
Vorm middelgrote balletjes van het mengsel.
Breng de bouillon aan de kook en pocheer hierin de balletjes (ze zijn gaar als ze bovendrijven).
Haal ze uit de bouillon en hou ze warm.

Voor de soep

Snipper de groenten en kook ze kort beetgaar in de bouillon.
Maak de noedels klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Vermeng ze met de soep en de balletjes.
Breng op smaak met sojasaus en vissaus.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.