Thaise papaya- en witloofsalade met limoen en garnalenpasta

4
  • ½ Thaise groene papaya
  • 500 gram witloof
  • 50 gram kerstomaten
  • garnalenpasta naar smaak
  • ½ rode Thaise chilipepers
  • 3 tenen look
  • 2 el limoensap
  • ½ stuk geraspte palmsuiker
  • vissaus naar smaak
  • 50 gram pindanoten

Rooster de pindanoten in een pan met een weinig olie en een beetje zout tot goudbruin.
Hak ze nadien fijn.
Schil en ontpit de papaya.
Snijd de papaya in fijne plakjes en versnijd deze tot een fijne julienne.

Maak een dressing van de suiker, vissaus, limoensap en de garnalenpasta.
In een vijzel maak je een moes van de look en chilipeper die je nadien aan de dressing toevoegt.
De dressing is het voornaamste smaakelement en moet een goede balans hebben van zout, zoet, pikant en zuur.

Snijd de witloof in de helft overlangs.
Leg ze plat op de plank en snij deze diagonaal in een fijne julienne.
Snijd de kerstomaatjes in vier.
Meng de versneden papaya, witloof en tomaat met de dressing.

Leg een hoopje in een bol en strooi de gehakte pindanoten erover.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.