Thaise papaya- en witloofsalade met limoen en garnalenpasta

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • ½ Thaise groene papaya
  • 500 gram witloof
  • 50 gram kerstomaten
  • garnalenpasta naar smaak
  • ½ rode Thaise chilipepers
  • 3 tenen look
  • 2 el limoensap
  • ½ stuk geraspte palmsuiker
  • vissaus naar smaak
  • 50 gram pindanoten

Recept

Rooster de pindanoten in een pan met een weinig olie en een beetje zout tot goudbruin. Hak ze nadien fijn.

Schil en ontpit de papaya. Snijd de papaya in fijne plakjes en versnijd deze tot een fijne julienne.

Maak een dressing van de suiker, vissaus, limoensap en de garnalenpasta.

In een vijzel maak je een moes van de look en chilipeper die je nadien aan de dressing toevoegt.

De dressing is het voornaamste smaakelement en moet een goede balans hebben van zout, zoet, pikant en zuur.

Snijd de witloof in de helft overlangs. Leg ze plat op de plank en snij deze diagonaal in een fijne julienne.

Snijd de kerstomaatjes in vier. Meng de versneden papaya, witloof en tomaat met de dressing. Leg een hoopje in een bol en strooi de gehakte pindanoten erover.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.