Thaise kokossoep met konijn

2
45
  • 4 konijnfilets
  • 40 cl vloeibare kokosmelk
  • 1 rode chilipeper
  • 1 stuk gember van 5 cm, in schijfjes
  • 3 stengels citroengras, gekneusd
  • 1 limoen, schoongeboend en in partjes gesneden
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook, gekneusd
  • 4 pijpajuintjes
  • 200 g sluimererwten
  • sap van 2 limoenen
  • 2 bundels verse koriander
  • zwarte peper en zeezout

Giet de kokosmelk in een diepe pan. Vul het lege blik met water en giet het erbij. Voeg de gekneusde citroengrasstengels, de knoflook, de limoen, de
gember en de fijngesneden chilipeper toe, breng aan de kook en laat de soep ongeveer 25 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de pijpajuin en de sluimererwten in stukjes en de sjalotten in dunne ringetjes. Voeg de groenten toe en laat ze ongeveer 5 minuten meekoken.
Snijd intussen de konijnfilets in dunne plakjes, roer ze onder de soep en laat ze 2 tot 3 minuten meekoken.
Breng de soep op smaak met zeezout, veel zwarte peper en limoensap.
Meng er voor het opdienen grof gesneden koriander onder.

Tip: Deze heerlijke soep kan je het hele jaar door serveren, gebruik de groenten van het moment! Ook lekker met wat shiitakes en sojascheuten erbij!

Recepten, styling en tekst: Pascale Naessens - foto: Wout Hendrickx en Roos Mestdagh
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.