Thaïse kokosnoot-aardappelschotel

4
40
  • 4 middelgrote aardappelen, in de schil en in dunne schijfjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 2 el Thaïse, groene currypasta
  • 300 ml magere kokosmelk
  • ½ kleine muskaatpompoen, geschild en in schijfjes gesneden (ong. 300 g in bereiding)
  • verse koriander, gehakt (optioneel)
  • gestoomde groene seizoensgroenten

Verwarm de oven voor op stand 6, 200°C.

Doe de schijfjes aardappel en muskaatpompoen in een grote, plastic (microgolfovenbestendige) kom. De aardappelen zullen sneller koken als ze niet te dicht op elkaar geprakt zitten – een grote kom met een dun laagje werkt het best.
Spoel de schijfjes af met water, laat uitlekken en leg ze terug in de kom.
Dek af met een plastic bord of plasticfolie en laat koken.
Schud de kom op wanneer de aardappelen en pompoen gekookt zijn en laat 1 minuutje staan.
Laat dan uitlekken.

Verwarm de olie in een pan en voeg de ui toe.
Laat zachtjes bakken.
Voeg de Thaise pasta en kokosmelk toe en warm alles op.
Doe de aardappelen en pompoen in een ovenbestendige schotel en giet er het kokosmelkmengsel over.
Dek af met folie.
Zet de schotel in de oven en bak 30-35 minuten (haal de folie de laatste 10 minuten weg om de schijfjes bruin te laten worden) tot alles zacht en goudbruin is.

Dien op met wat verse koriander en gestoomde groene seizoensgroenten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.