Thaise kippengehaktballetjes met Nazareth-kaas

4
  • 1 1/2 tl rietsuiker
  • 1 tl vissaus
  • 175 g kipfilet
  • 60 g Nazareth Light
  • 20 g paneermeel of broodkruimels
  • 1 tl groen currypasta
  • 1 el sweet-chilisaus
  • 1 el fijngehakte verse koriander
  • 60 ml olijfolie

Los de suiker op in de vissaus.
Voeg paneermeel en currypasta toe.
Snijd de kipfilet in stukken en hak het vlees samen met het currymengsel fijn in een blender.
Meng er de fijngehakte koriander en de in kleine blokjes gesneden Nazarethkaas onder.
Verdeel het gehakt in 12 gelijke delen en maak balletjes.
Laat ze 30 min. in de koelkast rusten.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin.

Eventueel serveren met extra chilisaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.