Thaise kippengehaktballetjes met Nazareth-kaas

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(45) 15

Ingrediënten

  • 1 1/2 tl rietsuiker
  • 1 tl vissaus
  • 175 g kipfilet
  • 60 g Nazareth Light
  • 20 g paneermeel of broodkruimels
  • 1 tl groen currypasta
  • 1 el sweet-chilisaus
  • 1 el fijngehakte verse koriander
  • 60 ml olijfolie

Recept

Los de suiker op in de vissaus. Voeg paneermeel en currypasta toe.

Snijd de kipfilet in stukken en hak het vlees samen met het currymengsel fijn in een blender.

Meng er de fijngehakte koriander en de in kleine blokjes gesneden Nazarethkaas onder.

Verdeel het gehakt in 12 gelijke delen en maak balletjes. Laat ze 30 min. in de koelkast rusten.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin.

Eventueel serveren met extra chilisaus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.