Terrine van spruitjes met gedroogde ham

4
45
  • 800 g spruitjes uit de diepvries
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 ei
  • 100 ml halfvolle melk
  • 70 g geraspte lightkaas
  • 4 grote sneden gedroogde ham
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • peper en zout

Kook de spruitjes beetgaar in een kleine hoeveelheid kokend water.
Laat uitlekken.

Gaar de aardappelen in kokend water.
Pureer ze en voeg het ei, de melk en de geraspte kaas toe.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Beleg een cakevorm met de sneden rauwe ham.
De bodem en de wanden moeten volledig met de ham worden bedekt.
Doe de spruitjes in de cakevorm en overgiet met de puree.

Bak het gerecht ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.