Terrine van gekookte ham met peterselie

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

  • 1 blok Meesterlyck-ham van 500 g
  • 1 fles droge witte wijn
  • 10 g gelatine
  • 1/2 bol knoflook
  • 1 ui
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 bosje bladpeterselie
  • zout en versgemalen peper

Recept

Breng de wijn aan de kook, samen met de look, de grofgesneden ui, het kruidentuiltje en peper en zout. Laat 30 minuten zachtjes koken.

Hak intussen de peterselie fijn en week de gelatine 10 minuten in koud water.

Snijd de gekookte ham in middelgrote blokjes.

Zeef de wijn en laat hem inkoken tot 1/2 liter. Los de gelatine op in de wijn. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Vul een terrine met laagjes ham, peterselie en gelei. Laat 1 nacht opstijven in de koelkast.

Dien de terrine op met gemarineerde groenten.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.