
Ingrediënten
Tempura van zeekat
- 300 g tentakels van zeekat (sepia)
- 1 el tempurabloem
- 2 el water
- limoen
Inktviskroepoek
- 380 g zeekat (sepia), gekuist
- 50 g inkt
- 240 tapiocameel
- 700 ml water
Zeekraal
- 100 g zeekraal
Rouille
- 120 g bouillabaisse
- 450 g aardappelen
- 27 g gekonfijte look
- 60 g eigeel
- 50 g olijfolie
- 225 g druivenpitolie
- saffraan
- cayennepeper
- 2 blaadjes basilicum
Recept
Zeekat
Maak de tentakels goed schoon, dep droog. Maak de tempuramengeling met de bloem en water. Haal de tentakels door de tempura, frituur krokant op 180°C, besprenkel met limoensap en zeste van limoen.
Inktviskroepoek
Doe alle ingrediënten in de Thermomix, laat 25 minuten gladdraaien op 90°C. Strijk de massa dun uit op een bakplaat, laat 2 uur drogen in een oven van 80°C of onder een warmtelamp. Frituur de gedroogde vellen op 200°C.
Zeekraal
Kook de zeekraal zeer kort in water, schrik (dompel onder) in ijswater, snij in fijne stukjes.
Rouille
Kook de aardappelen gaar in de ingekookte vissoep, mix glad met de overige ingrediënten.
Presentatie
Schep een lepel rouille in een kommetje, bestrooi met stukjes zeekraal. Dip de krokant gebakken tentakels in het kommetje. Serveer de kroepoek erbij.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.