Tataki van tonijn en witloof

4
  • 200 g verse tonijnfilet
  • 100 g in fijne reepjes gesneden witloof
  • 2 stronkjes roodloof
  • ¼ komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 1 gewassen en fijngesneden jong uitje
  • 5 g wasabi
  • 25 ml sojasaus
  • een scheutje Japanse sesamolie
  • eventueel om te garneren: Japanse Shisoblaadjes
Kuis het roodloof en haal er voorzichtig een 10-tal buitenblaadjes vanaf.
Was ze voorzichtig en doe ze in een gesloten potje zodat ze krokant blijven.
Snijd de rest in de lengte in fijne julienne (fijne lange reepjes).
Snijd de tonijnfilet in brunoise (kleine, gelijke dobbelsteentjes).
 
Doe de sojasaus in een kom en meng er de wasabi beetje bij beetje onder.
Smaak regelmatig af tot de gewenste scherpte bereikt is.
Meng de witloofreepjes met een klein scheutje sesamolie.
 
Leg de roodloofblaadjes op een bordje en schik daarop een beetje van de tonijnblokjes.
Schik daarop wat witloof- en roodloofreepjes, ui en komkommer en werk af met de sojasaus.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.