Tartiflette

4
(30) 30
Schil de aardappelen en snij in schijfjes. Kook gaar en laat afkoelen.
 
Verwarm de oven voor tot 210°C.
 
Snijd de ajuin in kleine stukjes.
Neem een pan met een beetje olie.
Als de pan warm is kan je de ajuin en spekreepjes een beetje aanbakken. 
Dan mag je ook de aardappelen in de pan toevoegen en even laten meebakken.
Voeg dan de witte wijn toe en laat nog een minuutje meebakken, dan verdwijnt de alcohol.
Doe alles in een ovenschaal.
 
Snijd de kaas in de hoogte in twee delen, zodat je twee ronde platte schijven hebt en leg die er bovenop.
Bak 30 minuten in de oven op 210°C.
Als je de gesmolten kaas tussen de aardappelen ziet, dan is de tartiflette klaar.
 
Afwerken met gehakte peterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.