Tarte tatin met peer

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(45) 50

Een tarte tatin is een taart die omgekeerd wordt gebakken. Traditioneel wordt tarte tatin gemaakt met appelen, maar de vulling kan ook bestaan uit ander fruit. Wij kozen voor peren. Een overheerlijke tarte tatin met peer, die maak je met dit recept.

Ingrediënten

  • 6-8 grote peren (Doyenné du Comice)
  • 1 el citroensap
  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 125 g fijne suiker
  • 150 ml water
  • 4 el boter
  • verse (citroen)tijm

Recept

Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Besprenkel met citroensap.

Neem een bakvorm en vet in met wat boter. Leg er de stukken peer in.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zet een pan (liefst met een dikke bodem) op het vuur en doe hier de suiker en het water in. Roer niet tot je hele kleine witte belletjes ziet, roer dan met een garde tot je een mooie lichtbruine karamel krijgt.

Voeg de 3 el boter toe en blijf mengen met een garde tot je het schuimt verdwijnt en je een mooie karamelstructuur krijgt.

Giet de karamel over de peren in de bakvorm. Plaats ongeveer 20 minuten in de oven.

Haal de peren uit de oven en leg er het bladerdeeg op. Duw het teveel aan bladerdeeg aan de randen voorzichtig naar binnen. Let op voor de hete karamel!

Plaats de taart opnieuw in de oven, ongeveer 25 minuten of tot het bladerdeeg mooi gaar is.

Laat even afkoelen.

Zet een bord op de bakvorm en draai het geheel met beide handen en handschoenen voorzichtig om. Zo zullen de peren weer bovenaan liggen en kun je de tarte tatin meteen serveren.

Werk eventueel af met wat verse (citroen)tijm.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.