Tarte tatin met bloedworst

4
  • 4 zwarte pensen
  • 6 jonagold appels
  • 150 g suiker
  • 100 g boter
  • 1 vel bladerdeeg
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 190°C.

Schil de appels en snijd in partjes. Snijd de bloedworsten in schijfjes.

Beboter een hoge pan met dikke bodem (ovenbestendig) en doe er de suiker bij. Draai de pan goed rond zodat de suiker overal verspreid is. Leg de appelpartjes op de bodem en druk goed aan. Zet de pan op een laag vuur.

Leg de schijfjes bloedworst op de appelpartjes. Kruid met een klein beetje peper en zout.

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en leg dit op de bloedworst zodanig de pan afgedekt is. Druk zachtjes aan.

Bak de taart 15 minuten op 175°C. Serveer warm of koud.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.