Tartaar zeebaars, tomatenvinaigrette

FoodpairingFoodpairing
4
  • 300 g zeebaarsfilet, zonder vel
  • olijfolie, extra vierge
  • 1 limoen
  • mespunt bieslook, fijngesneden
  • algen, gemarineerd (kant-en-klaar in de supermarkt)

Vinaigrette:

  • 5 g sojasaus
  • 10 g tomatensap
  • 50 g tomaat, in blokjes gesneden
  • 20 g olijfolie, extra vierge
Zeebaars bevat groene aroma’s die goed combineren met tomaten en groene kruiden zoals dille, basilicum of olijfolie. Citrusschilaroma’s maken deze connectie nog sterker.

Snijd de zeebaars in blokjes. Meng met een scheut olijfolie. Meng er wat versgeraspte schil van limoen, limoensap en de bieslook onder. Breng op smaak. Verdeel over de borden. Werk af met de gemarineerde algen.

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en breng op smaak. Lepel de vinaigrette rond de tartaar.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.