Tartaar zeebaars, tomatenvinaigrette

Foodpairing
Partner

Foodpairing

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 300 g zeebaarsfilet, zonder vel
  • olijfolie, extra vierge
  • 1 limoen
  • mespunt bieslook, fijngesneden
  • algen, gemarineerd (kant-en-klaar in de supermarkt)

Vinaigrette:

  • 5 g sojasaus
  • 10 g tomatensap
  • 50 g tomaat, in blokjes gesneden
  • 20 g olijfolie, extra vierge

Zeebaars bevat groene aroma’s die goed combineren met tomaten en groene kruiden zoals dille, basilicum of olijfolie. Citrusschilaroma’s maken deze connectie nog sterker.

Recept

Snijd de zeebaars in blokjes. Meng met een scheut olijfolie. Meng er wat versgeraspte schil van limoen, limoensap en de bieslook onder. Breng op smaak. Verdeel over de borden. Werk af met de gemarineerde algen.

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en breng op smaak. Lepel de vinaigrette rond de tartaar.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.