Tartaar van tomaten met St.-Jacobsvruchten

4

Neem vier tomaten. Snijd ze in vier en verwijder pitten en sap en vang dit op in een apart kommetje.

Snijd de overige tomaten in kleine stukjes en voeg deze bij het sap en de pitten.
Kruid met peper, zout en rode wijnazijn.

Giet alles in een zeef en zet enkele uren in de koelkast.

Vang het tomatenwater op.

Snijd het overgebleven vruchtvlees in blokjes.
Hak de peterselie en basilicum en voeg deze bij de tomatenblokjes.
Kruid met peper en zout.

Schep de tomatentartaar in ringen in een diep bord.
Druk lichtjes aan. Snijd de St.-Jacobsvruchten in dunne plakjes en leg ze op de tartaar. Verdeel hierover de garnaaltjes.
Lepel hierover enkele lepels van het opgevangen tomatenwater.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.