Tartaar van aardappel, knolselder, appel en gelakte zalm

4
(20) 15
  • 160 g aardappel (bintje)
  • 4 x 80 g stukken verse zalm
  • 1/4 knolselder
  • 1 groene appel
  • 2 el mirin (rijstwijn)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el vers gesneden bieslook
  • zout
  • 1 kl sesamzaadjes
  • sap van halve citroen
  • 2 el sojasaus

Voor de verse mayonaise

  • 1 eierdooier
  • 200 ml arachideolie
  • zout
  • 1 tl pikante mosterd
  • 1/2 tl citroensap
     

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van om en bij de centimeter.
Kook ze al dente (of 3/4e gaar) in licht gezouten water.
Snijd ook de knolselder en de appel in blokjes en besprenkel met citroensap.
Laat de zalm marineren in een mengsel van mirin en sojasaus.
Meng de blokjes aardappel, knolselder en appel met de mayonaise en bieslook.

Dep de stukken zalm droog en bak ze in hete olijfolie.
Lak met de marinade en karamelliseer.
Strooi er vervolgens sesamzaadjes over.

Schik de groentesalade op koude borden en serveer de zalm erlangs.

Voor de verse mayonaise

Doe de dooier in een ruime kom en voeg de mosterd, het citroensap en het zout toe.
Roer het mengsel voorzichtig om en giet er vervolgens beetje bij beetje de olie door.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.