Tarta van witloof met appeltjes en vijgen

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 3 stronken witloof
  • 4 eieren
  • 120 g griessuiker
  • 180 g zelfrijzende bloem
  • 3 dl melk
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel oranjebloesem
  • ¼ theelepel zout
  • 1 vanillestokje
  • 3 (zoete) appels
  • 6 verse vijgen
  • bloemsuiker

Serveer warm met eventueel nog vers seizoensfruit (bijvoorbeeld witte stekelbesjes) als versiering.

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de eieren op met de griessuiker en voeg de bloem toe.
Meng de melk, de room en ook de oranjebloesem eronder.
Meng goed en voeg het zout toe.

Was het witloof, haal de harde kern eruit en snijd in grove stukken.
Open het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit.
Stoof het witloof in olijfolie gaar samen met het vanillestokje.
Laat het vocht verdampen.
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
Was de vijgen en snijd in partjes.

Bekleed een bakvorm van 30 bij 30 cm met bakpapier.
Verdeel het beslag over de bakvorm.
Leg het witloof op de bodem. Het vanillestokje gaat eruit.
Schik de appelblokjes er bovenop en werk af met de partjes vijgen.
Bestrooi de tarta met bloemsuiker en zet in de voorverwarmde oven.
Bak gedurende een 40-tal minuten.
 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.