Tarta van witloof met appeltjes en vijgen

Dessert
4
  • 3 stronken witloof
  • 4 eieren
  • 120 g griessuiker
  • 180 g zelfrijzende bloem
  • 3 dl melk
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel oranjebloesem
  • ¼ theelepel zout
  • 1 vanillestokje
  • 3 (zoete) appels
  • 6 verse vijgen
  • bloemsuiker
Serveer warm met eventueel nog vers seizoensfruit (bijvoorbeeld witte stekelbesjes) als versiering.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de eieren op met de griessuiker en voeg de bloem toe.
Meng de melk, de room en ook de oranjebloesem eronder.
Meng goed en voeg het zout toe.

Was het witloof, haal de harde kern eruit en snijd in grove stukken.
Open het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit.
Stoof het witloof in olijfolie gaar samen met het vanillestokje.
Laat het vocht verdampen.
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
Was de vijgen en snijd in partjes.

Bekleed een bakvorm van 30 bij 30 cm met bakpapier.
Verdeel het beslag over de bakvorm.
Leg het witloof op de bodem. Het vanillestokje gaat eruit.
Schik de appelblokjes er bovenop en werk af met de partjes vijgen.
Bestrooi de tarta met bloemsuiker en zet in de voorverwarmde oven.
Bak gedurende een 40-tal minuten.
 

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief