Tarbot met morieljes en room

4
  • 4 tarbotfilets van 120 g elk
  • 100 g verse morieljes (of 25 g gedroogde)
  • 3 dl room
  • fijngehakte peterselie
  • boter
  • peper en zout
Gebruikt u gedroogde morieljes, laat deze dan vooraf weken in lauw water en giet ze nadien af. Spoel de morieljes kort onder stromend water om zandresten te verwijderen. Ga verder zoals in het recept beschreven staat.

Maak de morieljes schoon en snijd de grootste exemplaren in tweeën. Spoel grondig onder koud stromend water, laat goed uitlekken en drogen op een keukendoek.

Bak de morieljes in 5 min. krokant in boter. Voeg de room toe en laat 10 min. stoven op een laag vuur.

Bak de tarbotfilets net gaar in boter en kruid met peper en zout.

Serveer met de gebakken morieljes en werk af met de peterselie. Geef er aardappelpuree bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.