
Tapas spiesjes met varkensgebraad
Ingrediënten
- 500 g varkensgebraad (reeds gebakken)
- 5 eetlepels mayonaise
- 1 blikje sardienen (op olijfolie)
- 1 citroen
- 1 koffielepel kappertjes
- 1 teentje look (fijngesneden)
- jonge blaadjes spinazie
- croutons
- rucola
- olijfolie
- satéstokjes
Recept
Snijd het gebakken varkensgebraad in fijne plakjes. Prik de plakjes vlees op de satestokjes, afwisselend met een jong blaadje spinazie.
Meng de mayonaise met de sardienen, de kappertjes, het sap van een halve citroen, de fijngesneden knoflook en de zeste van citroen tot een mooie saus.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof hierin 2 minuten de rucola.
Dresseer de lauwe rucola op de plakjes varkensgebraad. Bestrooi met de croutons en werk af met de saus.
Schik de satéstokjes op een bord. Nappeer met een beetje saus en bestrooi met de croutons.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.