Tapas spiesjes met varkensgebraad

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Ingrediënten

  • 500 g varkensgebraad (reeds gebakken)
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 blikje sardienen (op olijfolie)
  • 1 citroen
  • 1 koffielepel kappertjes
  • 1 teentje look (fijngesneden)
  • jonge blaadjes spinazie
  • croutons
  • rucola
  • olijfolie
  • satéstokjes

Recept

Snijd het gebakken varkensgebraad in fijne plakjes. Prik de plakjes vlees op de satestokjes, afwisselend met een jong blaadje spinazie.

Meng de mayonaise met de sardienen, de kappertjes, het sap van een halve citroen, de fijngesneden knoflook en de zeste van citroen tot een mooie saus.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof hierin 2 minuten de rucola.

Dresseer de lauwe rucola op de plakjes varkensgebraad. Bestrooi met de croutons en werk af met de saus.

Schik de satéstokjes op een bord. Nappeer met een beetje saus en bestrooi met de croutons.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.