Tajine met vlees van kippenbouten en herfstgroenten

Dranken
Hoofdgerecht
Dagelijkse kost
4
60

Dit is een heerlijk gerecht om te wennen aan de exotische, warme smaken uit de Marokkaanse keuken. De malse kip en  groenten van bij ons komen zo  helemaal tot hun recht.

Voor de tajine:

  • 600 g vlees van kippenbouten
  • 1 wortel
  • 1 stengel prei
  • ½ pastinaak
  • ½ courgette
  • ½ ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ citroen
  • ¼ gepekelde citroen
  • 20 g verse gember
  • ½ bussel bladpeterselie
  • olijfolie
  • 4 eetlepels honing
  • 1 dl kippenbouillon
  • ras-el-hanout
  • kippenkruiden
  • komijnpoeder
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peper
  • zout

Voor de couscous:

  • 250 g couscous
  • 2 dl kippenbouillon
  • kippenkruiden
  • kurkuma
  • kerriepoeder
  • peper
  • zout

Tajine:

Verwarm de tajine op het vuur.
Snijd het vlees van de kippenbouten in stukken. Kruid met kippenkruiden, peper en zout.
Verwarm een scheut olijfolie in de tajine en bak er de kip in aan. Lepel er de honing over en laat even karameliseren.
Pers er de citroen over uit.

Schil de wortel, de pastinaak en de courgette en snijd ze in blokjes. Pel de ui en de knoflook en snijd ze grof. Maak de prei schoon en snijd hem in stukken.
Doe de ui en de knoflook bij de kip en laat even mee bakken. Voeg er dan de rest van de groenten aan toe en kruid met ras-el-hanout, komijnpoeder, paprikapoeder en cayennepeper.
Bevochtig met wat kippenbouillon.

Haal het vruchtvlees uit de gepekelde citroen en snijd de schil in stukjes. Doe de schil bij de tajine. Schil de gember en rasp hem er ook bij.
Zet een deksel op de tajine en laat 30 minuten garen op een zacht vuur.

Couscous:

Verwarm de kippenbouillon op het vuur en breng op smaak met een flinke snuif kippenkruiden, kurkuma en kerriepoeder.
Giet de warme bouillon over de couscous en kruid met peper en zout. Laat wellen.
Je kunt de couscous ook 10 minuten in de stoomoven garen op 105 °C.

 

Snipper de peterselie.
Serveer de tajine met couscous. Werk af met de gesnipperde peterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.