Tajine met gedroogd fruit

4
  • 800 g spiering, in stukken
  • 150 g gedroogde vijgen
  • 150 g gedroogde abrikozen
  • 100 g gedroogde dadels
  • 1 eetlepel honing
  • 1 stokje kaneel
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • verse munt
  • couscous
  • chilipeper
  • zout
     

Laat het gedroogd fruit 1 uur zwellen in een kopje sterke thee.
Vermeng alle ingrediënten in een tajine of in een kookpot met dikke bodem.
Voeg wat water bij het geheel tot het bijna onderstaat.
Breng op smaak met zout en wat chilipeper.
Gaar ten minste anderhalf uur onder deksel in een voorverwarmde oven van 170° C.

Dien op met couscous en versier met wat verse munt.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.