Tagliatelle met varkensreepjes, tomaten en olijven

4
  • 450 g tagliatelle
  • 300 g varkensvlees, in reepjes
  • 2 lookteentjes, fijngehakt
  • zwarte peper en zeezout
  • 5 rijpe tomaten, tot pulp gehakt
  • 1 bussel baslicum, grof gehakt
  • 1 bosje rucolasalade, grof gehakt
  • 1 bussel verse oregano, grof gehakt
  • 4 eetlepels zwarte en groene olijven ontpit, grof gehakt
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 1,5 dl olijfolie extra vierge
  • pecorinokaas

Meng de varkensreepjes met 2 eetlepels olijfolie en de fijngehakte look. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten marineren.

Meng voor de tomaten en kruidenmengeling de tomatenpulp met alle andere ingrediënten (behalve de pecorinokaas) in een kom en smaak af met peper en zout.

Kook de tagliatelli al dente in gezouten water.

Meng de tomaten- en kruidenmengeling met de warme pasta.

Bak ondertussen het vlees, kort.

Meng de reepjes met de pasta en werk af met de pecorinokaas. Serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.