Tagliatelle met tapenade van aubergine en gegrilde tussenrib Witblauw

4
  • 800 g tussenrib Witblauw
  • 1,6 kg verse tagliatelle (of gedroogd)
  • 300 g tapenade van aubergine (Sud ‘n sol)
  • olijfolie (van de beste kwaliteit)
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 4 sjalotten
  • 1 blik gepelde tomaten van 800 g
  • 1 dl witte wijn
  • vleeskruiden
  • peper en zout
  • currypoeder
  • basilicum
     

Laat de tagliatelle gedurende 5 minuten koken in water met een scheut olijfolie en een snuifje zout.
Giet dit alles af en doe er onmiddellijk koud stromend water over. Dit kan gerust de dag voordien als je de tagliatelle bewaart in een kom water.

Snijd de sjalotten in dunne plakjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie en laat de sjalot 3 minuten sudderen, blus dit met witte wijn en laat de helft inkoken, doe er de tomatenpuree en de gepelde tomaten bij.
Laat dit mengsel nog wat koken en breng op smaak met peper, zout en een snuifje currypoeder.
Mix de tomatensaus.
Verhit de olijfolie in een wok.
Doe er de uitgelekte tagliatelle in en roer er de tapenade van aubergines door.

Kruid het vlees met vleeskruiden en rooster de tussenrib op een hete grill of barbecue - de tijd is moeilijk te bepalen, omdat dit afhangt van de warmte en van de dikte van het vlees.
Je doet er goed aan om wat olijfpitten of wijnranksnippers tussen de houtskool of in de gasbarbecue te gooien.

Schik de pasta op het bord en lepel er een beetje tomatensaus bovenop, schik rondom de sneetjes vlees en garneer met een takje basilicum.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.