Tagliatelle met sprot, auberginekaviaar en pepers

4
  • 15 gerookte sprotjes
  • 500 g tagliatelle
  • 1,5 dl olijfolie
  • 2 halve geroosterde pepers
  • 1 aubergine
  • teentje knoflook
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout

Fileer de sprotjes, verwijder de kleine graatjes en verdeel in twee.

Rol de aubergine in aluminiumfolie en laat een uur garen in de oven op 180°C.

Hak de knoflook en stoof in de helft van de olijfolie.

Snijd de aubergine overlangs open, haal het vruchtvlees eruit met een lepel en hak fijn. Maak aan met citroensap en de knoflookolie. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de pepers in reepjes.

Kook de tagliatelle al-dente in gezouten water en giet af.

Roer de stukjes sprot en pepers met de resterende olijfolie onder de tagliatelle.

Verdeel de auberginekaviaar over diepe borden en serveer er de tagliatelle over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.