Tagliatelle met sprot, auberginekaviaar en pepers

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 20

Ingrediënten

  • 15 gerookte sprotjes
  • 500 g tagliatelle
  • 1,5 dl olijfolie
  • 2 halve geroosterde pepers
  • 1 aubergine
  • teentje knoflook
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout

Recept

Fileer de sprotjes, verwijder de kleine graatjes en verdeel in twee.

Rol de aubergine in aluminiumfolie en laat een uur garen in de oven op 180°C.

Hak de knoflook en stoof in de helft van de olijfolie.

Snijd de aubergine overlangs open, haal het vruchtvlees eruit met een lepel en hak fijn. Maak aan met citroensap en de knoflookolie. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de pepers in reepjes.

Kook de tagliatelle al-dente in gezouten water en giet af.

Roer de stukjes sprot en pepers met de resterende olijfolie onder de tagliatelle.

Verdeel de auberginekaviaar over diepe borden en serveer er de tagliatelle over.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.