Taco's met gepaneerde visreepjes en frisse witloofsalade

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Geen tijd om lang in de potten te roeren? Maak dan deze taco's met lekker krokante vis en witloof. Succes verzekerd!  

Ingrediënten

  • 4 stronken witloof
  • 0,5 rode ui
  • 8 steeltjes bieslook
  • 80 g volle yoghurt
  • 1 el appelazijn
  • 0,5 citroen
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Voor de visreepjes:

  • 600 g stevige witte visfilet (seizoen)
  • 2 eieren
  • 80 g bloem
  • 100 g panko of oud broodkruim
  • peper
  • zout
  • frituurolie of zonnebloemolie
  • 4 grote of 8 kleinere tortillawraps

Recept

Verwijder de bittere harde kern van het witloof en snijd in heel fijne reepjes. Besprenkel met citroensap en zet opzij.

Pel en snijd de rode ui in heel fijne reepjes. Hak het bieslook fijn.

Meng de yoghurt met appelazijn en de mayonaise. Meng het witloof, de rode ui en de bieslook onder de yoghurtsaus. Kruid met peper, zout en citroensap. Bewaar in de koelkast.

Snijd de visfilet in reepjes. Kruid de visreepjes met peper en zout en haal ze door de bloem. Schud goed af en wentel ze door de geklutste eieren. Eindig in het broodkruim.

Bak of frituur de visreepjes in een frietketel of in hete zonnebloemolie in een pan.
 

Warm de tortillawraps even op in een pan of microgolfoven. Vul de wraps met de witloofsalade en visreepjes. Serveer met de rest van de yoghurtsaus. 

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.