Tabouleh met gamba’s

Broodje kaas
4
60
  • 300 gram couscous
  • 600 ml water (dubbel zoveel water als couscous)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 limoen
  • olijfolie
  • 1 tomaat
  • 1/2 komkommer
  • 1 granaatappel
  • peper en zout
  • enkele takjes verse munt
  • 1 sjalot
  • een halve bussel peterselie
  • olijfolie
  • 20-tal gamba’s
  • teentje look
De algemene regel is: voor 1 tas couscous heb je ongeveer 2 tassen water nodig.
Plet een teentje look. Verdeel de look over de gamba’s. Kruid ze met peper en zout en giet er een scheutje olijfolie over. Laat de gamba’s een half uurtje rusten.

Doe de couscous in een grote kom en giet er kokend water over . Gebruik voor 1 tas couscous, 2 tassen water. Laat het vocht een paar minuten intrekken.
Roer af en toe om te controleren of de couscous gaar is. Proef en voeg indien nodig nog wat water toe. Wanneer de couscous al het water opgeweld heeft, laat je het afkoelen.

Snijd de munt, de peterselie en de sjalot fijn.
Snijd de rode en de gele paprika, de tomaat en de komkommer in kleine blokjes.

Als de couscous afgekoeld is, doe je er de fijn gesneden groenten en kruiden allemaal bij.
Voeg er het sap van een halve limoen aan toe, samen met de pitjes van een granaatappel.
Nu nog een scheutje olijfolie, peper en zout en je tabouleh is klaar.

Doe een scheutje olijfolie in een pan en voeg er de gamba’s aan toe. Bak ze +/- 2 min langs beide kanten. Serveer de tabouleh met de gebakken gamba’s.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.