Taartjes van steenbolk met spinazie en geitenkaas

4
45
  • 400 g steenbolkfilet
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 ovenschoteltjes
  • bakpapier en bakknikkers
  • 300 g jonge spinazie
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 4 el fijngesneden muntblaadjes
  • 1 el geraspte citroenschil
  • boter om te bakken
  • peper en zout
  • 3 eieren
  • 150 ml room
  • 1 bolletje zachte geitenkaas
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl suiker
  • 2 el citroensap
  • 4 el maïsolie
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 rode ui in fijne ringen

Taartbodem

Bekleed 4 ovenschotels met bladerdeeg. Leg er bakpapier in en daarna bakknikkers. Bak de taartbodems 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. Verwijder de bakknikkers en het bakpapier. Laat aan de lucht drogen, om het overtollige vocht te verwijderen.

Spinazie

Fruit de sjalot en het knoflook in boter. Voeg de spinazie toe en roerbak kort. Voeg de gesnipperde munt en de citroenrasp toe. Kruid met peper en zout.

Eieren-room-geitenkaas

Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout. Verbrokkel de kaas en houd apart.

Steenbolk-spinazie-taartje

Verdeel de spinazie over de taartjes en leg daarop de steenbolkfilets. Giet het losgeklopte ei-room mengsel erover. Bestrooi met de verbrokkelde geitenkaas. Zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

Mosterdvinaigrette

Meng de mosterd, suiker, citroensap en maïsolie en breng op smaak met peper en zout.

Afwerking

Leg de taartjes op het bord. Schik de gemengde sla met ringen van rode ajuin ernaast en besprenkel met de vinaigrette.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.