Sushi van zeebaars met appel, wasabi en ponzu

4
  • 400 g zeebaars
  • 50 g sushi-rijst
  • 200 g wokgroenten
  • 100 g kruidensalade
  • 80 g mascarpone
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 pompelmoes
  • 2 appelen (Granny-Smith)
  • 5 cl azijn
  • 20 g suiker
  • 30 g ponzu
  • 1 dl soja
  • 1 dl mirin
  • 3 gelatineblaadjes
  • mespunt wasabi
  • 4 dunne sneetjes wit brood
  • sesamolie

Rasp en pers de citrusvruchten. Voeg de soja en mirin toe. Laat alles inkoken tot de gewenste dikte. Laat afkoelen en voeg de schillen toe. Laat 3 dagen rijpen.

Passeer nadien door een zeef.

Was de rijst zorgvuldig om het zetmeel te verwijderen. Stomen in het dubbele van hoeveelheid water. Meng de azijn en suiker erbij. Rol tussen twee matten uit tot de gewenste dikte.

Fileer de zeebaars en verwijder de graten. Snijd in fijne schijfjes.

Snijd de toast naar de grote van het stukje zeebaars. Schik er de zeebaars op en bak enkel op de kant van de toast in weinig olie.

Haal de appelen door de sapcentrifuge en voeg er de wasabi met 3 gelatineblaadjes bij. Laat in de koelkast opstijven en duw daarna door een fijne zeef.

Meng de rauwe groenten met sesamolie en kruidensalade.

Voor de ponzucrème: klop 30 g ponzu samen op met 80 g mascarpone.

Schik de lauwe rijst met daarop de lauwe zeebaars en de gemarineerde groenten.

Werk af met de appelgelei, de ponzucrème en de toast.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.