Sushi met varkensvlees en ei

2

Voor 10 stuks:

  • 200 g varkensvlees, in reepjes
  • 20 cl teriyakisaus (kant-en-klaar te koop)
  • 250 g gekookte Japanse sushirijst (gekookt volgens de verpakking)
  • 4 norivellen (geroosterd zeewier)

Voor de omelet:

  • 4 eieren
  • 1 eierdooier
  • 2,5 eetlepel suiker
  • 1 theelepel sojasaus
  • zout
  • zonnebloemolie om in te bakken

Meng de eieren met de suiker en de sojasaus en kruid met een snuifje zout. Bak er drie zeer dunne omeletten van in een bakpan met olie. Zorg ervoor dat de omeletten nog een beetje vochtig zijn aan de bovenkant. Rol de omeletten op tot een rol in een sushimat. Plaats de rol in de koelkast onder lichte druk van een gewicht.

Meng het vlees met de teriyakisaus. Verhit olie in een pan en bak hierin de varkensreepjes gaar in enkele minuten.

Snijd de omelet in schijven van 2 cm dik.

Beleg de norivellen met rijst, maar spaar aan de boven- en onderkant een paar cm uit. Beleg de rijst overlangs in het midden met omelet en het vlees. Bevochtig de randjes van het norivel met water en rol het norivel op (m.b.v. een sushimatje) tot een strakke rol. Laat 5 minuten rusten.

Snijd de rol in mooie stukken en serveer met extra teriyakisaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.