Sushi met aardappelen en garnalen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Geen fan van rijst maar wil je toch eens sushi maken? Probeer dan zeker eens deze versie met aardappelen en Belgische garnalen.

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 2 el sushi-azijn
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • 2 vellen nori
  • 100 g Belgische garnalen
  • 2 eieren
  • 1 komkommer
  • 2 wortels
  • 4 radijsjes
  • sesamzaadjes
  • sriracha + extra mayonaise
  • sojasaus 
  • peper en zout

Recept

Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Kook gaar in ca. 10 minuten.

Pureer de aardappelen tot een egale massa en voeg de sushi-azijn, mayonaise en wasabi toe. Meng goed en kruid daarna met peper en zout naar smaak.

Verspreid de aardappelpuree over het norivel maar laat aan de bovenkant ongeveer een centimeter vrij.

Snijd de groenten in dunne reepjes. Verdeel de groentenreepjes en garnalen over de puree en rol het norivel zo strak mogelijk op.

Laat minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast alvorens in stukjes te snijden en te serveren.

Serveertip: snijd de rol sushi in 6 gelijke stukken. Verdeel er wat van de sesamzaadjes over en eventueel een vleugje srirachamayonaise. Serveer met sojasaus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.