Sushi

Broodje kaas
4
45
  • 1 komkommer
  • 2 wortel
  • 3 stukjes zalm
  • 1 avocado
  • 4 vellen sushi-papier
  • 4 kopjes sushi rijst
  • 8 kopjes water
  • een sushi-matje
  • 4 eetlepels sushi azijn
  • 4 eetlepels rijstazijn
Sushi-rijst plakt meer dan gewone rijst, wat noodzakelijk is voor het samenkleven van de sushi. Serveer de sushi met sojasaus of met soja-mayonaise (mayonaise gemengd met een beetje sojasaus). Of de rijst klaar is kan je zien door een rijstkorreltje tussen je vingers te knijpen. Als je nog een klein wit puntje ziet, dan is hij nog niet gaar.

Doe de 8 kopjes water en de 4 kopjes rijst in een pot op een hoog vuur. Als het water kookt, zet je het vuur lager en laat je de rijst koken totdat het water allemaal verdampt is.

Terwijl de rijst kookt, maak je de groenten en de vis klaar.
Schil de wortels en snij ze in reepjes. Snij vervolgens ook de komkommer, de avocado en de zalm in reepjes.
Zo, het voorbereidend werk is gedaan.

Als je rijst klaar is, doe je er de sushi- en de rijstazijn, peper en zout bij. Alles goed roeren tot je een plakkerige brij hebt.
Nu kan je beginnen met het rollen van de sushi.

Leg een sushi-vel met de blinkende kant op het bamboematje.
Maak je vingertoppen een beetje nat want anders blijft de rijst aan je handen kleven. Neem wat rijst uit de pot en leg het in het midden van het sushi-vel.
Leg hierop de ingrediënten naar keuze, zoals bv. reepjes zalm, avocado, wortel en komkommer.
Rol het vel nu dicht door het bamboematje dicht te rollen en alles goed aan te drukken zodat het aan elkaar blijft kleven.

Nu is je rol klaar. Laat de rollen een half uurtje afkoelen in de frigo en snij ze daarna in stukjes.

Dresseer de sushistukjes in de vorm van een slang.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.