
Verwarm de oven voor op 22O graden.
Begin met de soezendeeg:
Doe het water, de melk en de boter in een kookpot op het vuur. Roer tot de boter gesmolten is.
Voeg er nu de bloem bij en meng tot een dikke brij. Bak tot het deeg droog is, door te roeren op een zacht vuurtje.
Neem 4 eitjes en doe ze er al roerend één voor één bij. Voilà, het soezendeeg is klaar.
Neem een spuitzak en vul die met soezendeeg. Spuit vervolgens bolletjes op het bakpapier van een bakplaat.
Klop een eitje los en wrijf dit op de bolletjes met een keukenborsteltje.
Steek de bolletjes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Voor de vanilleroom:
Klop de room op tot slagroom. Doe er nu het binnenste van een vanillestokje bij en zoet aan met agave.
Haal de soezen uit de oven en laat ze 10 min afkoelen.
Nu nog de chocoladesaus:
Smelt de pure chocolade (zonder suiker) in de microgolfoven. Warm de chocolade nooit langer dan 30 sec. na elkaar op, anders verbrandt ze.
Vul de spuitzak op met vanilleroom. Steek de spuitzak in de soes en vul ze op.
Als afwerking dop je de soezen in de gesmolten chocoladesaus.