
Suikervrije soezen
Suikervrije soezen worden op dezelfde manier gemaakt als gewone soezen. De suiker wordt enkel vervangen door een suikervrij zoetmiddel.
Je mag de oven nooit open doen om te kijken hoe ver de soezen al gebakken zijn, want anders zakken ze in en zijn ze mislukt.
Je kunt je soezen eventueel afwerken met figuurtjes in (suikervrije) marsepein.
Recept
Verwarm de oven voor op 22O graden.
Begin met de soezendeeg
Doe het water, de melk en de boter in een kookpot op het vuur. Roer tot de boter gesmolten is
Voeg er nu de bloem bij en meng tot een dikke brij. Bak tot het deeg droog is, door te roeren op een zacht vuurtje.
Neem 4 eitjes en doe ze er al roerend één voor één bij. Voilà, het soezendeeg is klaar.
Neem een spuitzak en vul die met soezendeeg. Spuit vervolgens bolletjes op het bakpapier van een bakplaat.
Klop een eitje los en wrijf dit op de bolletjes met een keukenborsteltje.
Steek de bolletjes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Voor de vanilleroom
Klop de room op tot slagroom. Doe er nu het binnenste van een vanillestokje bij en zoet aan met agave.
Haal de soezen uit de oven en laat ze 10 min afkoelen.
Nu nog de chocoladesaus
Smelt de pure chocolade (zonder suiker) in de microgolfoven. Warm de chocolade nooit langer dan 30 sec. na elkaar op, anders verbrandt ze.
Vul de spuitzak op met vanilleroom. Steek de spuitzak in de soes en vul ze op.
Als afwerking dop je de soezen in de gesmolten chocoladesaus.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.