Stoofvlees met rösti

Broodje kaas
4
60
  • 1 kg rundstoofvlees
  • 2 uien
  • 1 fles tafelbier
  • 2 eetlepel Luikse stroop
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 kruidnagel
  • 1 bruine boterham met mosterd
  • 1 scheutje natuurazijn
  • 1 kg aardappelen
  • 1 klontje boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
Stoofvlees is taai rundvlees. Als je het lang opzet in een stoofpotje, wordt het vlees heerlijk mals. Een beetje geraspte zwarte chocolade bij het stoofvlees geeft een extra lekkere smaak!

Pel de uien en snijd ze in fijne stukjes.

Zet een grote pot op het vuur en smelt een klontje boter. Stoof de uien in de pot.

Bak het vlees kort in een aparte pan tot het mooi gekleurd is. Doe het daarna in de grote pot bij de uien. Het vlees moet nog niet doorbakken zijn.

Doe het tafelbier in het pannetje waar je net het vlees in gebakken hebt, bij het overgebleven vleesvocht. Giet het biermengsel zodra het kookt in de pot.

Bind de laurier en de tijm samen met keukentouw. Doe dit kruidentuiltje in de pot.

Voeg nog enkele speciale elementen toe aan de stoofpot: kruidnagel, klein beetje Luikse stroop en een boterham met mosterd (besmeerde zijde naar onder). Laat het stoofvlees nu 2 uur sudderen op een laag vuurtje zonder deksel. Roer af en toe in de pot.

Voor de rösti rasp je de geschilde aardappelen met een grove rasp.

Neem een beetje geraspte aardappelen en pers het tussen je handen, zodat het vocht eruit loopt.

Kruid vervolgens de aardappelen met peper, zout en nootmuskaat. 

Neem een pan en doe er een scheutje olijfolie in. Doe de aardappelen in de pan en duw goed aan met een houten lepel. Bak tot de onderkant krokant is.

Draai de aardappelkoek vervolgens om en laat garen op een klein vuur.

Na zo’n 1,5 à 2 uur is het stoofvlees klaar. Doe er nog een klein scheutje natuurazijn in, alles roeren en eventueel nog wat afkruiden indien nodig.

Serveer het stoofvlees met de rösti, sla en tomaten. Smakelijk ! 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.