Stoofpotje van konijn, peperkoek en bier met gewokte savooikool

4

De smaak van bruin bier past perfect bij gestoofd konijn, en ook peperkoek mag niet ontbreken in dit lekker stoofpotje.

  • 1 konijn in delen
  • bakboter
  • 1 grote zoete witte ui
  • 3 el bloem
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 flesjes bier, vb Rodenbach Grand Cru
  • verse tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 el mosterd
  • 1 el balsamicoazijn
  • Luikse siroop
  • 3 plakjes peperkoek

Savooikool

  • 1 savooikool
  • 100 g pancetta
  • enkele pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 150°C

Laat in een pan de boter bruin worden en korst alle stukken konijn mooi bruin.
Snijd de ui in grove stukken en voeg toe.
Bestrooi het geheel met 3 el bloem. Overgiet met het bier en de groentebouillon.
Voeg enkele takjes tijm en 3 laurierblaadjes toe.
Laat het geheel opkoken.
Plaats de pan in de oven gedurende 30 minuten op 150°C.

Snijd de savooikool in fijne reepjes. Blancheer de kool ongeveer 2 minuten in kokend water en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de pancettak in reepjes.

Snijd 1 plakje peperkoek in kleine stukjes en bak krokant in een antikleefpan. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

Besmeer 2 plakjes peperkoek met mosterd. Haal het konijn uit de oven voeg de peperkoek toe. Plaats nogmaals 30 minuten in de oven op 150°C.
Controleer regelmatig of het konijn onder de saus blijft. Indien niet, voeg je wat water toe.

Smelt wat bakboter in de wok en voeg de pancetta toe. Bak licht knapperig en voeg de savooikool toe. Roerbak 5 minuten. Voeg tot slot enkele pijnboompitjes toe.
Neem het konijn uit de oven en voeg als laatste de Luikse siroop en balsamico toe.

Serveren het konijn met enkele stukjes gebakken peperkoek, gekookte aardappelen en de gewokte savooikool.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.