Stoofpotje van kip met jachtsaus

4

Met dit recept gaar je kip in jachtsaus, een simpel maar pittig sausje van tomaten, paprika, wijn en chorizo.

  • 1 braadkip
  • olijfolie
  • boter
  • 200 g pikante chorizo (ontveld en in blokjes gesneden)
  • 2 uien (in ringen gesneden)
  • 2 rode paprika’s (ontpit en in reepjes gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 3 el bloem
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten of 4 verse tomaten grof gesneden
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout
De chorizo zorgt voor een pittige toets. Als je liever een hartig gerecht hebt, kies dan voor blokjes gerookt spek.

Snijd de kip in stukken en kruid met peper en zout. Verhit olie in de kookpan en kleur het vlees mooi aan. Haal het terug uit de pan.

Doe de look, uien, paprika en chorizo in dezelfde pan. Voeg een klontje boter toe en laat op een laag vuur enkele minuten stoven.

Zet het vuur hoger en strooi de bloem over de groenten. Laat droogbakken en blus met de wijn en de tomaten. 

Zet het vuur terug lager. Voeg het paprikapoeder, de rozemarijn en laurier toe en leg de stukken kip in de saus. Laat 45 minuten tot een uur rustig sudderen.

Rooster de amandelschaafsels in een droge koekenpan en voeg ze net voor het serveren toe aan het gerecht. Kruid af met peper en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.