Stoofpot van lamsvlees met artisjokharten en bulgur met feta

Programma Dagelijkse kost
Partner
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(65) 50

Gebruik voor deze stoofpot lamsvlees van de nek dat mooi dooraderd is met vet. Dat geeft het gerecht veel meer smaak. Voor een frisse toets gebruik ik wat verse gember. Ik geef er bulgur – gebroken tarwe -  met spinazie en feta bij.

Ingrediënten

Voor de stoofpot van lamsvlees:

  • 1 kg lamsvlees van de nek
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • ½ chilipeper
  • 40 g verse gemberwortel
  • 250 g kerstomaten
  • 400 g artisjokharten op olie
  • 200 g ontpitte zwarte olijven
  • boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 5 dl groentebouillon
  • enkele blaadjes laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • enkele takjes salie
  • kurkumapoeder
  • komijnpoeder
  • gerookt paprikapoeder
  • zout

Voor de bulgur:

  • 250 g bulgur
  • 5 dl groentebouillon
  • 20 g jonge spinazie
  • 300 g feta
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Recept

Stoofpot van lamsvlees

Verwarm de groentebouillon.

Smelt een klont boter in een grote kookpot.

Snijd het lamsvlees in stukken. Kruid het vlees met peper en zout. Kleur het rondom in de boter. Doe het vlees in porties in de kookpot zodat hij niet teveel afkoelt.

Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.

Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Schil en rasp de gember.

Haal het vlees uit de kookpot. Bak de ui, knoflookpulp, gember en chilipeper in dezelfde vetstof.  Kruid met komijn, kurkuma en paprikapoeder. Strooi er de bloem over.

Doe het vlees weer in de kookpot. Giet er de warme groentebouillon bij en schraap de aanbaksels los.

Bind de laurier, rozemarijn en salie met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.

Doe de kerstomaatjes en de artisjokharten in de kookpot. Voeg er de olijven aan toe. Kruid met een snuif zout.

Zet een deksel op de kookpot. Laat 45 minuten garen op een zacht vuur.

Bulgur

Verwarm de groentebouillon. Doe er de bulgur bij en laat 10 minuten koken.

Meng de spinazie met de warme bulgur en kruid met peper en zout. Meng er een scheutje olijfolie door. Verkruimel er de feta over.

Serveer de stoofpot van lamsvlees met de bulgur.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.