Stoofpot met gesmoord varkenshaasje

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 600 g varkenshaasje
  • 2 preiwitten
  • 1 bussel wortelen, met loof
  • 200 g spruitjes
  • handvol erwtjes, diepvries
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 ml (vetarme) kippenbouillon
  • roze peperbolletjes
  • boter
  • peper en zout

Recept

Maak de prei en wortelen schoon en snijd ze in julienne (lange dunne reepjes).
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snijd het harde uiteinde eraf.
Leg de alle groenten in een grote stoofpot en fruit ze kort aan in een klontje boter. Zorg ervoor dat de groenten niet kleuren. Blus met de witte wijn en de kippenbouillon. Kruid de groenten met peper en zout.

Kruid ook het varkenshaasje met peper en zout, leg het op de groenten en zet het deksel op de kookpot of dek af met aluminiumfolie. Laat 10 tot 15 minuten op een zacht vuur garen. Het vlees moet nog rosé zijn.

Snij het vlees in plakken. Verdeel de groenten over vier borden en leg er enkele plakjes van het vlees bovenop. Werk af met roze peperbolletjes.

Lekker met puree.
 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.