Stoofpot met gesmoord varkenshaasje

Hoofdgerecht
Feestrecepten kerst
Stoofpotjes
4
30
  • 600 g varkenshaasje
  • 2 preiwitten
  • 1 bussel wortelen, met loof
  • 200 g spruitjes
  • handvol erwtjes, diepvries
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 ml (vetarme) kippenbouillon
  • roze peperbolletjes
  • boter
  • peper en zout

Maak de prei en wortelen schoon en snijd ze in julienne (lange dunne reepjes).
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snijd het harde uiteinde eraf.
Leg de alle groenten in een grote stoofpot en fruit ze kort aan in een klontje boter. Zorg ervoor dat de groenten niet kleuren. Blus met de witte wijn en de kippenbouillon. Kruid de groenten met peper en zout.

Kruid ook het varkenshaasje met peper en zout, leg het op de groenten en zet het deksel op de kookpot of dek af met aluminiumfolie. Laat 10 tot 15 minuten op een zacht vuur garen. Het vlees moet nog rosé zijn.

Snij het vlees in plakken. Verdeel de groenten over vier borden en leg er enkele plakjes van het vlees bovenop. Werk af met roze peperbolletjes.

Lekker met puree.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.