Stokbrood met Oudbrugge en salade van venkel en roze pompelmoes
Ingrediënten
- 2 artisanale stokbroden
- 4 plakjes Oudbrugge kaas
- 2 roze pompelmoezen
- 1 venkel
- enkele groene olijven, fijngesneden
- een beetje (smeer)boter
Dressing
- 4 el olijfolie
- 2 el opgevangen pompelmoessap
- 1 kl honing
- 1 kl mosterd
- peper en zout
Recept
Snijd de artisanale stokbroden in 2 stukken, besmeer met een beetje boter en beleg met een sneetje Oudbrugge.
Maak de venkel schoon en snijd hem in flinterdunne plakjes.
Pel de pompelmoezen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op voor het maken van de dressing.
Schep de pompelmoes onder de venkel met de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de groene olijven toe en werk af met fijngehakt venkelloof.
Verdeel over vier borden en serveer met het stokbrood.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.