Stokbrood met Oudbrugge en salade van venkel en roze pompelmoes

4
  • 2 artisanale stokbroden
  • 4 plakjes Oudbrugge kaas
  • 2 roze pompelmoezen
  • 1 venkel
  • enkele groene olijven, fijngesneden
  • een beetje (smeer)boter

Dressing

  • 4 el olijfolie
  • 2 el opgevangen pompelmoessap
  • 1 kl honing
  • 1 kl mosterd 
  • peper en zout

Snijd de artisanale stokbroden in 2 stukken, besmeer met een beetje boter en beleg met een sneetje Oudbrugge.

Maak de venkel schoon en snijd hem in flinterdunne plakjes.
Pel de pompelmoezen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Vang het sap op voor het maken van de dressing.

Schep de pompelmoes onder de venkel met de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de groene olijven toe en werk af met fijngehakt venkelloof.

Verdeel over vier borden en serveer met het stokbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.